top of page

USA / ORDSTYRER

STEFFEN GRAM

Steffen Gram er en af Danmarks mest erfarne udenrigskorrespondenter. Han har dækket krige, konflikter, naturkatastrofer, det kommunistiske Østeuropas kollaps, Sovjetstatens sammenbrud og USA og de amerikanske præsidenter fra Reagan til Obama.

 

Han har været DR’s internationale korrespondent i USA under Ronald Reagan. Han kom som DR’s korrespondent til Gorbatjovs Sovjetunion og forlod Jeltsins Rusland. Han redigerede DR’s Horisont i ti år, indtil han vendte tilbage til USA i 2005, da Bush var præsident og orkanen ”Katrina” hærgede New Orleans. Han dækkede amerikanerne i krisens USA, deres valg af USA's første sorte præsident Barack Obama og Obamas første fem år som præsident.

 

Ordstyrer: Til daglig styrer Steffen Gram politikere, økonomer og specialister, når de taler om internationale konflikter, kriser og krige i ”Verden Ifølge Gram” på DR’s P1. Med sin internationale baggrund og mange år i udlandet har Steffen Gram oparbejdet erfaring, viden og rutiner, og som den garvede journalist, får han selvfølgelig stillet de rigtige spørgsmål i debatterne og hjælper jer med at binde dagen sammen.

Steffen Gram.jpg, foredrag, usa, rejser, reportager, fremmede lande, journalist, foredrag, ordstyrer, præsident, amerika, ronald reagan

FOREDRAG

Steffen Gram.JPG

Præsident Trump og hans forbindelser til Putin.

 

Nu er turen kommet til Præsident Trump. Han er parat til at lade sig afhøre under ed af den specielle anklager, Robert Mueller, om sine mulige forbindelser til Ruslands præsident Putin under og efter valgkampen. Robert Mueller har allerede afhørt justitsminister Sessions i flere timer. Så hvor tæt er undersøgelserne nu kommet på Trump og hans nærmeste?

Steffen Gram, DR’s internationale korrespondent med mange år i USA, fortæller om sagerne mod Trump og hans stab – og trækker paralleller tilbage i tiden til Nixon og Watergate.

USA – EN SUPERMAGT I TVIVL!

 

Amerikanerne har været gennem to lange krige i Afghanistan og Irak, og den værste økonomiske krise siden 30’ernes depression! Det har sat sine spor – og amerikanerne valgte Donald Trump til at trække landet ud af kriserne. Nu er Trump ved at trække USA tilbage fra verden, mens han sender flere soldater til Afghanistan.

Steffen Gram taler om den amerikanske hverdag, om krigene, ofrene, krisen, om de fattige stater, der stemte for Trump – og hvad der er i vente for dem.

Steffen Gram, krig, usa, udenlandet, terror, økonomi, mellemøsten, trump

USA – HVOR FORSKELLEN VOKSER MELLEM DE, DER HAR OG DE, DER IKKE HAR!

 

Forskellen på USA’s ene procent rige og resten af befolkningen vokser. Uligheden vokser blandt amerikanerne. Middelklassen skrumper! Reallønnen er ikke steget siden 70’erne! De bedste uddannelser bliver uopnåelig for flere og flere! Trump appellerede til de, der føler sig glemt i globaliseringens pulserende vækst – og vandt det amerikanske valg. Hvorfor stemte amerikanerne på ham?

 

Steffen Gram fortæller om det amerikanske samfund, hvor kløften mellem de, der har og de, der ikke har vokser.

EN KORRESPONDENTS HVERDAG!

 

Hvad sker der når en historie bryder? Hvordan dækker medierne begivenhederne – fra jordskælv, over krige til præsidentvalg? Steffen Gram fortæller om hverdagen som korrespondent, mediernes kamp for at dække verden omkring os - og hvordan de nye sociale medier påvirker den journalistiske og politiske verden!

 

Udenrigsjournalistikken er den god nok? Hvordan fokuserer vi? Foretrækker vi vore egne meninger og holdninger som afsæt i stedet for at tage afsæt i lokale kulturer, traditioner, politiske kræfter og religioner?

bottom of page