top of page

REPORTAGER / LEDELSE / MODERATOR / FILM & FORFATTERSKAB

MADS BRÜGGER

Mads Brügger, født den 24. juni 1972, er en dansk journalist, forfatter og filminstruktør, der har gjort sig bemærket ved afsøge journalistikkens yderste grænser. Fra 1996 til 2011 var han journalist, vært og tv-tilrettelægger på Danmarks Radio, hvor han blandt andet har skabt de satiriske dokumentarserier Danes for Bush (2004) og Det Røde Kapel (2008). Det Røde Kapel som dokumentarfilm vandt juryens internationale pris ved Sundance Festivalen i USA  i 2011, og hans efterfølgende dokumentarfilm Ambassadøren var også med i hoved-konkurrencen til Sundance. Han første spillefilm, den mørke komedie Sant Bernhard Syndikatet, vandt to priser til Tribeca Festivalen i New York i 2018, og har delt kritikerne herhjemme. Sideløbende har han været redaktør og skrivende journalist på flere magasiner og er desuden medforfatter til bøgerne Ingen kender Dagen - om det mislykkede avisprojekt Dagen - og bogen Grænselandet, om Tøndersagen. Senest har han været aktuel med bogen 11.11.11 som udkom i november 2017, og fortæller om et komplot om at smugle diktatoren Gaddafis søn til Mexico. I øjeblikket arbejder han på en længe ventet dokumentarfilm om at FN’s generalsekretær Dag Hammarskjöld var offer for en sammensværgelse om at myrde ham.

 

Fra august 2011 har Brügger været kanalchef på Radio 24syv, med ansvar for bla dokumentar, satire og debatstof. Han er BA i Filmvidenskab fra Københavns Universitet.

mads_brügger.jpg, korruption, journalist, korea, ledele, journalist, radio, underholdning

FOREDRAG

Mads Brügger_1.jpg, korruption, journalist, korea, ledele, journalist, radio, underholdning

Foto:Rasmus Weng Karlsen

Mads Brügger kan holde foredrag om blandt andet kreativ ledelse, ideudvikling, Nordkorea, international kriminalitet, sammen-sværgelsesteori, EU og FN.

Mads er desuden en erfaren og kompetent ordstyrer, med erfaring som vært på DR2 Deadline, moderator til Folkemødet, til Bogmessen og mange andre steder.

Den Originale Taleradio

Mads Brügger var med helt fra starten af Radio24syv, som programchef sammen med Mikael Bertelsen. I dette foredrag fortæller han om hvorledes det lykkedes at bryde DR’s monopol på taleradio i Danmark, og om hvordan Radio24syvs programafdeling udvikler det ene originale programformat efter det andet, samtidig med at der skal holdes styr på en redaktion som tæller nogle af de meste farverige personligheder i medielandskabet. Hør bl.a. om ”julefrokost-reglen”, hvorfor det er vigtigt at sætte nulfejls-kultur for døren, og hvorfor det er stort at være lille. Et foredrag som passer til alle med interesse i medier, journalistik og kreativ ledelse.

11.11.11.

I november 2017 udgav Mads Brügger resultatet af fem års journalistisk arbejde; nemlig non fiction bogen ”11.11.11”. Her undersøger han en sag fra den ellevte november 2011 hvor en dansk forretningsmand blev anholdt i Mexico City og sigtet for at være med i en sammensværgelse om at ville smugle en søn af Libyens diktator Gaddafi til Mexico. Forretningsmanden, som hedder Pierre Flensborg, havner i to af Mexicos værste fængsler, hvor han afsoner sammen med nogle af Mexicos største drug lords og massemordere. Sagen, som trækker tråde til en af Canadas største virksomheder, til den mexicanske præsident, til en storbarmet dansk realitystjerne til Kosovo og til byen Houston i Texas, er som plottet til en højoktan spionroman, med det aber dabei at det hele er foregået i virkeligheden. I foredraget tager Mads Brügger publikum igennem denne stærkt underholdende og mystiske affære, som rummer et af de mest bizarre persongallerier man kan tænke sig. Da bogen udkom kvitterede dagbladet Politiken med fem hjerter og kaldte det ”en utrolig bog.”

Mads Brügger, korruption, journalist, korea, ledele, journalist, radio, underholdning

Mordet på FN’s generalsekretær.

I mere end seks år har Mads Brügger undersøgt spørgsmålet om hvorvidt FN’s generalsekretær Dag Hammarskjöld var offer for en sammensværgelse om at myrde ham. Tilbage i 1961 omkom Hammarskjöld i et flystyrt i det daværende Rhodesia, og lige siden har da været murren i krogene om hvorvidt han i virkeligheden blev myrdet. Med afsæt i sin research, som har foregået i Rusland, Sydafrika, Congo, Belgien, Frankrig, USA og England, tager Mads Brügger sit publikum med en på svimlende vandring ind i et mysterium der er som en kinesisk æske. Et tætpakket foredrag om internationale politiske rævekager, hemmelige loger, racisme og spionage.

Nordkorea

 

Få har været så tæt på Nordkorea som Mads Brügger. Han har besøgt landet to gange, og kom her på landsdækkende tv, da han deltog i en militærparade på Kim Il Sung pladsen i Pyongyang, sammen med spastikeren Jacob Nossell. Dette svimlende øjeblik blev foreviget i filmen ”Det Røde Kapel”, som har gået sin sejrsgang Jorden rundt. Han har også beskrevet Nordkorea i EUROMAN-artiklen ”Bowling for Pyongyang”, hvor han beretter om arbejdet med ”Det Røde Kapel”, og om den paranoia som hersker bag bambustæppet. Gennem årene har Mads Brügger læst så godt som alt hvad der er skrevet om Nordkorea, og er blevet ekspert på området. Med udgangspunkt i ”Det Røde Kapel”, fortæller Mads Brügger overraskende og morsomt om verdens mest isolerede og bizarre diktatur, herunder om hvorfor nordkoreanere forelskede sig i komikeren Simon Juul.

Mads Brügger_2.jpg, korruption, journalist, korea, ledele, journalist, radio, underholdning

Foto:Rasmus Weng Karlsen

bottom of page