top of page

KRIMINALHISTORIER

KURT KRAGH

Få et foredrag ved Kurt Kragh (født 1950) tidligere kriminal- kommissær og souschef i Rejseholdet.

 

I sit foredrag fortæller han om de 27 år, han var ansat, som efterforsker på nogle af de mest omtalte drabssager her og i udlandet. Sideløbende har han undervist på Politiskolen og i PET i bl.a. kognitiv afhøringsteknik og gerningsmandsprofilering.

 

Efter pensioneringen i 2010 har Kurt Kragh holdt mange foredrag om sit liv som drabsefterforsker og været med- forfatter på lærebogen Viden om drab (2013).

 

Kurt Kragh har desuden været konsulent på tv-serien Rejseholdet.

Kurt_Kragh_02_edited.jpg, politi, kommisær, kriminalitet, rejseholdt, pet, foredra, kurt kragh, fortællinger, foredrag, drab

FOREDRAG

Kurt_Kragh_02_edited.jpg

AT TÆNKE SOM EN MORDER - MIN TID I REJSEHOLDET

 

Jeg sad over for den attenårige Kenneth på et lille kontor på Nakskov politigård. Han ville ikke have kaffe eller wienerbrød. Noget skulle han have, så jeg havde stillet et glas vand foran ham. Kenneth sad foroverbøjet med hænderne i skødet. En spinkel og almindelig dreng at se på og uden iøjnefaldende fællestræk med en klassisk kriminel. Det var en fremtoning, der stod i skærende kontrast til det, jeg havde set på gerningsstedet. Det passede bare ikke sammen.

En ting var, at de havde begået et indbrud, og måske var de også lidt vrede på kromanden, fordi han havde smidt dem ud, men hvorfor skulle de dræbe ham og hvorfor også hans trettenårige søn?

 

Kurt Kragh er en af de helt centrale figurer i Rejseholdets historie inden for de sidste 30 år. Han har stået i spidsen for efterforskningen i en lang række opsigtsvækkende og tunge drabssager i både Danmark og i udlandet.

I At tænke som en morder fortæller Kurt Kragh indlevende om det omfattende efterforskningsarbejde med Rejseholdet i opklaringen af udvalgte sager og om sin specielle og mere psykologiske tilgang til metoder for afhøring af vidner, mistænkte og drabsmænd.

DRABSCHEFERNE

 

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl – De største sager

Hvorfor slår mennesker ihjel?

 

Syv motiver ligger bag de fleste drab:

Jalousi, hævn, begær, profit, magt, udstødelse, fanatisme.

 

Mød to af landets mest erfarne og respekterede drabsefterforskere, Ove Dahl (tidligere drabschef i Københavns Politi) og Kurt Kragh (tidligere drabschef i Rejseholdet). Sammen ser de tilbage på nogle af de mest spektakulære drab i nyere dansk historie, som de har stået i spidsen for at efterforske. I foredraget kommer de to drabschefer med viden, som kun de har kendskab til, og beskriver de syv motiver, der ligger bag den ultimative forbrydelse – at slå ihjel: Jalousi. Hævn. Begær. Profit. Magt. Udstødelse. Fanatisme.

 

Ove Dahl og Kurt Kragh fortæller medrivende om drabsefterforskernes værktøjer i efterforskningen; om f.eks. profilering af gerningsmænd og afhøringsmetoder, men også om teamwork, grundighed, kløgt og held! Med udgangspunkt i sagernes temaer runder de to garvede drabsefterforskere desuden politiets arbejdsforhold i dag og udveksler deres ærlige mening om bl.a. det internationale politisamarbejde, offentlig kameraovervågning og kontrol ved grænserne.

Drabscheferne, politi, kriminalitet, drab, drabssager
bottom of page