top of page

USA / REJSEFOREDRAG / REPORTAGER

JESPER STEINMETZ

Jesper Steinmetz (f. 1967), uddannet journalist i 1995, ansat på Jyllands-Posten, DR og TV 2. Studievært på TV 2 Nyhederne 2004-2010.

 

Kåret som årets mandlige tv-vært i 2007 og årets tv-vært i 2009 ved Copenhagen TV Festival. USA-korrespondent for TV 2 siden 2010, bosat i Washington, D.C.

Udgav i 2020 bogen Live fra Amerika og har tidligere udgivet bogen Come On America, 2011.

Jesper Steinmetz 1_edited.jpg

FOREDRAG

Jesper Steinmetz 2_edited.jpg

Live fra Amerika – Mine 12 år som korrespondent
Supermagten set indefra

Forholdet til USA er vigtigt for danskerne og mange er fascineret at det store land. Men hver gang vi tror, vi forstår amerikanerne, overrasker og chokerer de os. Tag på en rejse gennem de forenede stater med Jesper Steinmetz, der har boet og arbejdet der i mere end 12 år.

Jesper Steinmetz er den danske tv-korrespondent, der har været længst tid i USA. For TV 2 har han igennem årene rejst på kryds og tværs, været i samtlige 50 stater og mødt amerikanerne fra alle samfundslag: fra Obama og Trump i Det Hvide Hus til hjemløse i en autocamper i Californien. Fra filmstjerner på den røde løber i Hollywood til narkomaner i rendestenen i Kentucky.

I 2022 vil verdens øjne igen være rettet mod USA, når amerikanerne går til midtvejsvalg og giver karakter til den siddende præsident Joe Biden og hans demokratiske parti - valget vil samtidig give et fingerpeg om, hvorvidt Donald Trump er på vej tilbage. Steinmetz er med og tegner et farverigt og nuanceret billede af det store land.

Ud over USA har Jesper Steinmetz i årenes løb også rejst og rapporteret fra resten af verden. Flere gange fra Sydamerika og Europa og senest har han dækket bl.a. flygtningekrisen fra Rumænien og Moldova

bottom of page