Mads Brügger

Mads Brügger

Mads Brügger, født den 24. juni 1972, er en dansk journalist, der har dækket forskellige sager, blandt andet ved at infiltrere forskellige miljøer under falske forudsætninger.

 

Fra 1996 har han været journalist og tv-tilrettelægger på Danmarks Radio, hvor han blandt andet har skabt de satiriske dokumentarserier Danes for Bush (2004) og Det Røde Kapel (2008).

 

Sideløbende har han været redaktør og skrivende journalist på flere magasiner og er medforfatter til bogen Ingen kender Dagen om det mislykkede avisprojekt, Dagen. Senest har han været aktuel med hybridfilmen "Ambassadøren".

 

Fra august 2011 har Brügger været kanalchef på Radio 24syv. Han er BA i Filmvidenskab og er indskrevet på overbygningen på KUA.

Foredrag

KLOVNEKRIGEN - EN HUMØRPLATTE MED REPORTAGER OG PORTRÆTTER

 

Mads Brügger er dansk presses største problembarn. Han benytter sig gerne af maskepi og andre rævestreger, og i sine prisbelønnede dokumentarfilm har han blandt andet rejst i Afrikas farligste lande som lyssky diplomat og infiltreret Nordkorea som leder af en grotesk teatertrup. I foredraget Klovnekrigen afslører Mads Brügger, hvad der gik for sig bag kulisserne i Pyongyang og i Den Centralafrikanske Republik.

 

Foredraget tager udgangspunkt i bogen af samme navn som samler og opdaterer Mads Brüggers mest kulørte og humørfyldte reportager og interviews. Blandt andet den bittersøde historie om verdens mest hadefulde ægtepar, tag med på erotisk rundtur langs Tysklands Autobahn, dyk ned i snuff-filmenes morderiske dødsrige og spjæt med, når Mads Brügger iklæder sig rød næse og udfordrer journalistikkens yderste grænser ved at gå undercover som klovn.

FOREDRAG MED MADS BRÜGGER

 

Mads Brügger kan holde foredrag om blandt andet - Serbien - Radovan Karadzic - Nordkorea og Kim Jong Il som leder - Tøndersagen - Scientology - Konspirationsteorier - Quatraro Mysteriet.

 

Mads er desuden en erfaren og kompetent ordstyrer.